
店頭で丹念に手焼きする、丸い蓬(よもぎ)きんつばが「ときや」の名物。2019年に惜しまれつつ店じまいした泉ヶ谷の和菓子店「吾作」の味を、時を越えてつないでいます。
香りの良い生の蓬を練り込んだもっちりとした生地に、甘さを抑えた餡がたっぷり。生地と餡のバランスがちょうどよく、一つまた一つと食べたくなるきんつばです。平たくてまあるい形も「吾作」譲り。開店時間にはまだ温かい焼きたてがお店に並びます。まとめてお持ち帰りはもちろん、お店で静岡茶とともに味わったり、包み紙に一つくるんで匠宿の中庭で頬張るのもおいしい。春は桜餡入り、秋は栗入りなど、期間限定のきんつばもおすすめです。
The art of Japanese confectionery is alive and well here. Known for its signature mugwort-infused Kintsuba—a circular take on the classic sweet—Tokiya brings a refreshing twist to nostalgia. Each piece is hand-grilled to perfection, blending delicate earthy mugwort batter with a lightly sweetened azuki bean filling. It’s a treat you’ll want to savor again and again.
Pair your sweets with freshly brewed Shizuoka tea or enjoy them in the tranquil courtyard of Takumishuku. Whether you’re indulging on the spot or taking some home, Tokiya’s confections promise a moment of joy.

最近では、名店の餡づくりを活かした、数量限定のときやオリジナルどら焼きも人気。村本養蜂場さんのはちみつを使った、地元ならではのおやつです。カラフルな琥珀糖を富士山や静岡県の形の抜き型でかたどった、目にも美しい「ときのはこ」は静岡土産に。夏のかき氷や冬のお汁粉など、昔ながらの甘味も季節ごと提供しています。
Seasonal delights like sakura-flavored Kintsuba in spring and chestnut-filled creations in autumn add a reason to return year-round. And for those craving variety, Tokiya also offers pillowy dorayaki made with local honey as well as sugar candies shaped like Mt. Fuji—a delightful gift to for friends with a sweet tooth. Oh, and don’t forget shaved ice in the summer and warm o-shiruko in the cold months.






| 定休日 Closed |
月曜日(祝日の場合翌日) |
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