
フランス発のレストランガイド「ゴエミヨ」にも掲載される名店。余計なものを削ぎ落して食材の力を引き出す井上靖彦シェフの創作料理をお楽しみください。(要事前予約)
提供しているのは、豊かな駿河湾の魚介と静岡県産の食材を活かしたフレンチベースの創作料理。料理はすべておまかせで、日々変化する自然の営みから生まれる食材の味や形を最大限に活かし、ワインや地酒とともに一期一会の料理と時間を楽しむことができます。
Praised by the renowned French restaurant guide Gault & Millau, Simples is a culinary gem led by the artistry of Chef Yasuhiko Inoue. (Reservation required.)
Simples offers a French-inspired menu featuring the freshest seafood from Suruga Bay and locally sourced ingredients from Shizuoka. Each omakase dish is crafted to highlight the natural flavors and textures of the day’s finest produce, perfectly paired with wine and local sake.


大切に育てられた食材の力を引き出すのは、井上靖彦シェフ。20歳から本格的な料理の道を志し、24歳でベルギー、フランス、イタリアへと渡り修行を重ねたという。帰国後、静岡市でSimplesを開店。現在は泉ヶ谷でお客様をもてなしています。
シンプルズで使われている駿河湾の食材は、卓越した技術によって鮮魚の良さを引き出すことで有名なサスエ前田魚店から提供されるもの。前田氏の提供する食材を井上シェフが仕上げるという魚料理を求めて、各地から食通たちが訪れます。
Chef Yasuhiko Inoue embarked on his journey to bring out the best in carefully cultivated ingredients at age 20. At 24, he traveled to Belgium, France, and Italy, refining his craft through years of training. After returning to Japan, he opened Simples in Shizuoka City and now welcomes guests to Izumigaya, where his cuisine continues to evolve with the seasons.
The seafood at Simples comes from Sasue Maeda Fish Store, renowned for its exceptional skill in enhancing the natural quality of fresh fish. Maeda’s expertise is so highly regarded that some chefs have relocated their restaurants just to source his seafood. Paired with Chef Inoue’s masterful preparation, these dishes attract discerning food lovers from all over Japan.





| ランチ Lunch |
土日限定 12:00 一斉スタート(要事前予約) |
|---|---|
| ディナー Dinner |
17:30~/19:00~ 一斉スタート(要事前予約) |
| 定休日 Closed |
火曜日 |
| Web |



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