
小鳥たちがやってくる庭園を眺めながら、香り高い粗挽きの十割蕎麦をいただくことができます。季節野菜や山菜をからりとあげた天ぷらも絶品です。
石臼で挽いているという粗挽きの十割蕎麦はコシもあって香りが高く、蕎麦通も納得の味わい。粗挽十割よりさらに粗く挽き、ふるい分けた粉を使用しているという極粗挽きの十割蕎麦もあって、蕎麦の楽しみ方が広がります。香り高い芹(せり)、旬の野菜や山菜を盛り合わせた天ぷらもぜひ一緒に味わってください。
匠宿と道を挟んで向かい側、小径に面した場所にある落ち着いた雰囲気の蕎麦店。店内に入ると大きなガラス窓があって、泉ヶ谷の自然に親しむ庭園を眺めることができます。その庭園にはヤマガラやシジュウカラ、メジロなどの小鳥たちがやってきて、蕎麦を待つ時間も楽しませてくれます。
Pair your premium soba with serene garden views, melodic birdsong, and perfectly crisp seasonal tempura.
The coarse-ground soba, made entirely from buckwheat and milled with a traditional stone mortar, offers an exquisite aroma and firm texture sure to impress even the most discerning soba enthusiast. For a unique twist, try the ultra-coarse ground soba, crafted from specially sieved, coarsely milled flour to elevate your soba experience. Don’t forget the seasonal vegetable and mountain herb tempura.
Located just across the street from Takumishuku, this quaint soba restaurant sits along a charming path in Izumigaya. Step inside to find large glass windows offering tranquil views of local beauty. As you wait, enjoy the delightful company of visiting birds like titmice, chickadees, and Japanese white-eyes, adding a touch of nature’s charm to your dining experience.


| 定休日 Closed |
月曜日、第3火曜日 |
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